"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2013. április 8., hétfő

Medvehagymás burgonyakrémleves

Burgonyakrémlevest eddig vagy "simán" vagy tárkonnyal ízesítve készítettem. Most viszont medvehagymát tettem hozzá, és úgy krémesítettem, hát valami isteni lett!! Annyira, hogy most fő a burgonya a mai leveshez :-)





Hozzávalók 4 főre:
  • 4 nagyobb burgonya
  • víz
  •  1 marhahúsleves kocka
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2-3 ek sűrű tejföl
  • 10-12 levél medvehagyma

A burgonyát meghámozom, felkockázom, és sós, bő vízben puhára főzöm. Hozzádobom a leveskockát, elkeverem vele, majd a felaprított medvehagymával is főzöm egy percig. Ezután botmixerrel pürésítem, és pótolom a vizet, ha túl sűrű lenne.
A tejszínt kikeverem a tejföllel egy kis pohárban, és hozzákeverem a leveshez.

Sajtos pirítóssal tálaljuk, vagy levesgyönggyel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...