"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2013. március 22., péntek

Tojásfehérjés süti II.

A hétvégi kelttészta sütések után megint maradt 5 tojásfehérjém, amivel semmi baj sincsen, hiszen nagyon szeretjük a belőle készíthető 'gyümölcskenyér'- féleségeket, főleg a reggeli tejeskávéhoz!




Hozzávalók:
5 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
egy kisebb narancs (vagy egy nagyobbnak elég a fele) reszelt héja és leve

Ez az alap, úgy gondolom, innentől mindenki a saját ízlésének megfelelően folytathatja a hozzávalók sorát (a mennyiségek figyelembe vételével). Én a következőket használtam:

5 dkg kókuszreszelék
5 dkg aszalt vörösáfonya
egy jó maréknyi dió durvára vágva
5 dkg étcsoki apróra vágva


A tojásfehérjéket felverem, a vége felé két adagban hozzáadom a porcukrot, és kemény habbá verem. Hozzáadom a lisztet és belereszelem a narancs héját, majd belefacsarom a levét. Óvatos mozdulatokkal egyneművé keverem. Eztuán beleszórom a többi hozzávalót, elvegyítem a tésztával, és sütőpapírral bélelt őzgerinc formába simítom.
180 fokos előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt sül meg.

A narancs nagyon feldobja ezt az egyszerű süteményt!

Csendben jegyzem meg, hogy a nagylányom nem eszi meg a gyümölcsös sütiket (fogalmam sincs, miért, mert egyébként a gyümölcsöt szereti), legyen az befőtt, friss, vagy aszalt. Nos, ebből két szeletet behabzsolt, és már nyúlt is teli szájjal a harmadikért! Ennél több elismerés nem is kell :-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...