"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2013. február 20., szerda

Diós kiflik


Gesztenye receptje alapján készítettem el az alábbi kifliket (nem először), csupán arányosan növeltem a mennyiségeket a hozzávalóknál (mert épp 20 dkg dióm volt otthon). Ez a süti is az abbahagyhatatlan kategóriába tartozik nálunk. Ha nem rejtem el a fele adagot egy kis dobozban a spájzban, elfogyna egy délután alatt az egész!




Hozzávalók:
  • 20 dkg darált dió
  • 26 dkg finomliszt
  • 17 dkg szobahőmérsékletű margarin
  • 4 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • vaníliás cukor és porcukor a forgatáshoz

A hozzávalókat összegyúrjuk, és hűvös helyen pihentetjük a tésztát kb. egy órán át. Majd lisztezett deszkán hengereket sodrunk belőle (én kb. mutatóujj vastagságút), egyenlő részekre vágjuk (3-4 cm), és kis kifliket formázunk belőlük.
Tepsire tesszük a kifliket, és 180 fokos, előmelegített sütőben világosra sütjük őket, ez kb. 15 perc. Figyeljünk rájuk, nehogy megégjenek!

A kisült, még meleg kifliket megforgatjuk a vaníliás cukorral elkevert porcukorban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...