Úgyhogy tegnap előtt nekiugrottam, és megcsináltam. Nem üresen, hanem kókuszosan!! Nagyon bejött a családnak, Apukám is oda meg vissza volt tőle!
Hozzávalók:
- fél kg finom liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1+3 ek kristálycukor
- csipet só
- 2 kissebb, egész tojás
- 2-2,5 dl langyos tej
- 2,5 dkg olvaszott margarin
- 2,5+1 dl tej
- 10 - 12 dkg kókuszreszelék
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 ek kristálycukor
Míg a tészta kel, elkészítem a tölteléket: 1 dl tejben kikeverem a vaníliás pudingport 3 ek cukorral. A maradék 2,5 dl tejet felforralom, beleszórok 10 deka kókuszreszeléket, és főzöm 1-2 percig, majd hozzáöntöm a pudingot, és megfőzöm. Miközben hűlik, néha keverjük meg.
Nagyon tetszik ez a töltelék, mert a kókusz megszívja magát a tejjel-pudinggal, és nem lesz folytós!
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, 12 részre vágom, és kis "zsemléket" formázok belőlük. Úgy 10 perc pihi után egyesével kinyújtom őket hosszúkásra, megkenem a töltelékkel, feltekerem, és a képen látható módon birós formára feltekerem. A végét kicsit ellapítom, és a csiga alá teszem, így nem tud szétnyílni sütés közben :-)
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket (6 darabot raktam egy tepsire), olvasztott margarinnal megkenem a tetejüket, és megszórom egy csomag vaníliás cukorral. 20 perc kelesztés után előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsülnek.
(Én némelyik briósba kicsit elnagyoltam a tölteléket, ezért sütés közben 2-3 megrepedt, de ettől még isteni lett!)
A tészta eredeti receptjét Limaránál találjátok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése