Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2 dl natúr joghurt
- 6-7 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héjja
- 1 csomag zselatin fix (amit nem kell főzni, csak hozzákavarni)
- 4 db hámozott, felkockázott őszibarack (vagy bármilyen gyümölcs, ami rendelkezésre áll)
- babapiskóta
- levendulaszirup (vagy tej)
A túrót kikeverem a joghurttal, cukorral és a citrom héjjával, majd fokozatosan hozzákeverem a zselatin fixet (persze lehet használni a hagyományos zselatint is, vagy lapokat, de én szeretem ezt a főzés nélküli fajtát az egyszerűség miatt). A túrókrém felét egy koszorú formába öntöm (vagy folpakkal bélelt őzgerinc, püspökkenyér forma is tökéletes), rászórom a kockára vágott barackot, majd rákanalazom a maradék krémet.
A babapiskótákat ketté töröm, nekem így adja ki a forma méretét, és egy pillanatra belemártom őket a levendulaszirupba (ennek hiányában tejbe), és kirakom vele a koszorú tetejét.
Rápattintom a forma alját, és hűtőbe teszem, pár órára, míg megdermed a túrókrém. Most egész éjszaka a hűtőben pihent, és másnap délben borítottam tortatálra.
Nagyon jól passzolt a citromos túrókrém az enyhe levendulaízzel - illattal!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése