"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2012. július 9., hétfő

Tejfölös-túrós-barackos rakottas

Gyönyörű őszibarackokat vettem a piacon, gondoltam, ebből kéne összedobni egy gyors, könnyű desszertet. Neeem, nem volt kedvem a hétvégi hőségben sütőt kapcsolni, csak amolyan kever-kavar-kirak-ráönt süti ez!


Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 6-8 ek cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héjja
  • 2 dl tejszín
  • a rétegezéshez babapiskóta
  • hámozott, darabolt őszibarack
A túrót kikeverem a tejföllel, a cukorral, a citromlével és a citrom héjjával. A habbá vert tejszínt óvatosan beleforgatom, és kész is a 'krém'.



Egy jénait, vagy egy erre alkalmas tálat kibélelek babapiskótával, amelyeket egy pillanatra tejbe dobtam - nem áztatom, mert a krémmel úgyis megszívja magát. A krém felét rákenem, megszórom a felkockázott barackkal, és még egy babapiskóta réteget terítek rá.




 Befedem a krém másik felével, folpakkal letakarom, és mehet a hűtőbe pihenni, amíg az éhes szájak bírják a várakozást :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...