Kora reggel gyorskovászt készítettem 10 dkg kenyérlisztből és 5 dkg graham lisztből, 1,5 dl langyos víz, 1 tk cukor és kb fél dkg élesztő hozzáadásával. A konyhapulton hagytam, majd este hozzákevertem 5 dkg kenyérlisztet és fél dl langyos vizet ismét.
Másnap kora este hozzáadtam a következőket, és bedagasztottam:
- 20 dkg kenyérliszt
- 10 dkg graham liszt
- 2 ek olaj
- 1,5 tk só
- 1 tk cukor
- 1,5 dkg friss élesztő
- 2 ek napraforgó mag
- 2 ek tökmag
- 1 ek szezámmag
- (kevés langyos víz, szükség szerint, ne legyen kemény a tészta)
Hagytam kelni, majd lisztezett deszkára borítva lazán átgyúrtam, 6 felé vágtam a tésztát. Kis négyszögekre nyújtottam, félbe hajtottam és feltekertem őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam a bucikat.
Tetejüket kicsit bevagdostam, majd 200 fokos, előmelegített, gőzös sütőbe tettem. 15 perc után gőz nélkül sütöttem, még kb. 20 percig, míg pirosak lettek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése