Hozzávalók:
- 3 közepes - nagyobbacska burgonya
- 1 kisebb spárgatök
- 1 tojás
- 2 ek liszt
- só, bors ízlés szerint
A burgonyát meghámozom és lereszelem, ugyanígy teszek a tökkel is. Összekeverem őket egy tálba, sózom, borsozom, beleütök egy egész tojást, hozzáteszek két ek lisztet, majd jól elkeverem. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítok, és evőkanállal adagolva, a masszából kis lepényeket sütök. Papírtörlőre szedem, majd még forrón tálalom.
A mártogatóshoz összekeverek egy kis pohár tejfölt egy ek majonézzel, sózom, borsozom, belenyomok fokhagymapréssel két gerezd fokhagymát. Felaprítok egy kis csomag petrezselymet, egy szál újhagymát a zöldjével együtt, és hozzákeverem a tejfölhöz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése