"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2012. június 1., péntek

Sajtos és káposztás pogácsa

A pogácsával mi úgy vagyunk, mint Gombóc Artúr a csokikkal... Jöhet bármikor, reggelire, ebédre, vacsira, vagy csak úgy nasira. A kelesztés nélküli sajtos pogi receptjét Hajdulánál találtam (recept itt), nem is írom le a készítését, mert a linken tökéltes útmutatót találtok!
Általában fél adagot szoktam sütni, de ha egy egész kiló lisztből készítem, kétfelé veszem a tésztát: egyik fele sajtos marad, Emma lányom kedvére, a másik felét káposztával sütöm meg, a mi kedvünkre :-)

Káposztás pogácsa
Gyerekkoromban az iskola büféjében kapható káposztás pogácsa ízét szerettem volna eltalálni, és ezt a receptet alapul véve, úgy gondolom, sikerült. Másnap is friss, puha, nem keményedik meg.



A fenti recept szerint változtatás nélkül haladunk addig, hogy vékonyra nyújtjuk a tésztát, és megkenjük. Na de ez esetben nem olvasztott vajjal, hanem az előre elkészített párolt káposztával (egy kis fej káposztát apróra felvágunk, kevés olajon, pici vízzel, 1 tk cukorral, ízlés szerint sóval, borssal, fedő alatt puhára párolunk). Innen folytatjuk a tekeréssel, hajtással, mint a sajtos poginál. Ennek a tetejét is megszórom egy kis reszelt sajttal, majd mehet a sütőbe, ahol pirosra sütjük. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...